Yerin Tadı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları

Orion Kitabevi Fiyatı :
75.00
TL

Hemen Al

Adet
+
-

Sepete At

Tedarik Süresi 3 İş Günüdür.
ISBN
: 9786057025760
Basım Tar.
: 2022
Baskı No
: 1
Basım Yeri
: Türkiye
Syf Sayısı
: 274
Kağıt Tipi
: 2. Hamur
Ağırlık
: 274.00 gr
Cilt
: Ciltsiz
Ebat
: 17.00 cm x 24.00 cm
Kitap No
: 793640

Gıda ve yer arasında anlamlı bir bağ oluşturulabilir mi? ABD'de yenilen her gıda, çiftlikten sofraya varıncaya kadar ortalama 2.500 kilometreye yakın, dolambaçlı bir yolculuktan geçiyor. Bu yolculuk da yenilen şeyin nereden geldiği, hangi yolları izlediği sorusunu meydana getiriyor.
Yeni mutfak devriminde öncü bir ses olan Amy Trubek, 21. Yüzyılda ürün yetiştirmeyi, pişirmeyi, yemeyi yerel ve küresel boyutlarıyla ele alıyor. Teruar kavramını şarabın ötesine taşıyan, daha geniş anlamıyla mutfağa ve kültüre genişleten Trubek, üretim, pişirme ve yeme süreçleriyle ilgili çok sayıda insanın hikâyesine yer veriyor.
Bu hikayelerde insanların sınai ürününe karşı mutfaklık ürünü benimsediklerini gösteriyor. Karmaşık "teruar" ve "goût de teruar" kavramlarının Fransa'nın yemek ve şarap kültür için araç olduğunu açıklarken, ABD'de de mutfak ve tarımdaki tat ile yer arasındaki çok yönlü bağlantıyı gündeme taşıyor.
Yerin Tadı, bir yerin, yemeğin tarifi ya da teruarın olası tanımları üzerine düşünülecek bir söylem geliştiriyor.


 
 
 
 
Aynı Kategoride Öne Çıkanlar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları Tarafından Basılan Diğer Eserler
Bu Kategoride En Çok Tercih Edilenler
Genel Muhasebe
35,00 TL
33,25 TL
%

5

Sosyal Kavramlar Ansiklopedisi
160,00 TL
136,00 TL
%

15

Kobi Yazıları
45,00 TL
38,25 TL
%

15